Arigato znači hvala

Pre nekoliko dana na Pecha Kucha događaju u Novom Sadu, Nebojša Radović je predstavio svoj lični projekat Arigato.rs . Za one manje upućene (kao što sam ja recimo), arigato znači hvala.

Šta je Arigato projekat u stvari? Nebojša recimo baš voli Japan i oseća se baš loše posle svih katastrofa koje su zadesile zemlju izlazećeg sunca. Pošto zbog profesionalnih obaveza nije mogao da pisustvuje mitingu podrške i nije uspeo da se izbori za svoju sadnicu trešanja, čovek se osećao još gore – osećaj bespomoćnosti je najgori.

Inicijalna ideja je bila, kao što je napisao na blogu da napravi majice samo za sebe. Ali je ubrzo prerasla u nešto mnogo veće i lepše.
Okupilo se nekoliko dobrih dizajnera, postavljen je sajt i cela priča je krenula. Arigato.rs je imao premijeru na Pecha Kucha događaju u Novom Sadu, fenomenalnu prezentaciju imate na slideshare-u.

Ukratko, kupovinom bilo kojeg proizvoda, majice ili broša, deo novca ide Crvenom Krstu za pomoć Japanu. Majice koštaju simboličnih 800 dinara, dok će 200 dinara od svake kupovine biti donirano.
Kakav je skor za sada, samo tri dana nakon predstavljanja projekta. Pa recimo da je naručeno preko 350 majčica, što znači da je samo za tri dana prikupljeno preko 70 000 dinara za pomoć Japanu.
Moram samo da dodam, da nisu samo grafički dizajneri učestovali u projektu, već se uključila i Jelena Glišić, dizajner nakita, koja je za lepši pol ponudila broševe za podršku Japanu.

Cela akcija, nije imala bilo kakvu zvaničnu promociju, već se širila društvenim mrežama kao lavina. I rezultati su vrlo očigledni.

Nisu bili potrebni bilbordi, reklame na TV, podrška velikih sajtova…
Jedan čovek (ipak) može da napravi razliku. Uz iskrenu želju i veliki entuzijazam.

Kako je cela akcija već prerasla očekivanja autora, ako imate dobru volju i želju, javite se Nebojši kako bi mu pomogli oko logistike štampanja, pakovanja i slanja.

Svaka čast za akciju. Inače naručio sam dve 😉

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Dea says:

    Svaka cast za akciju!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!