Pomeranje granice Internet kreative

Većini još uvek nije jasno, ali Internet je jedno ogromno igralište gde je sve moguće. De de dobro, skoro sve je moguće. Morate poznavati granice medija, koje su u ovom slučaju tako daleko, kako bi iskoristili maksimum i napravili totalno novu, inovativnu i kreativnu online kampanju. I ako ste stvarno spretni ponekad malo prešli preko granice i dobili predobre rezultate.

Primeri kampanja i kreativa koje prelaze i pomeraju granice nisu preterano česti, ali ih ima.

Novi Slajev fim, The Expendables je pravi primer kako se to dobro radi. Pogledajte samo Youtube kanal Expendables-a, prosto vrhunski. Prosto pomisliš kako se neko pre nije setio da uradi ovako nešto.

U stvari i jeste, Honda je uradila nešto slično sa svojom TV reklamom za nove hibridne automobile, čak pre godinu dana. Tada u saradnji sa Vimeo video servisom.

Ok, da znam šta ćete sada reći, koliko lokalnih oglašivača ima mogućnosti da uradi ovako nešto na globalnim Internet medijima, kao što su Vimeo i Youtube. Pa nema ni potrebe, ovakva rešenja se čak i lakše mogu realizovati u saradnji sa lokalnim medijima. Nažalost do sada ja nisam video nijednu sličnu kampanju na domaćim medijima. Ili sam možda nešto propustio?

Kako bi to moglo da izgleda na nekom od news sajtova, možemo da vidimo na primerima kampanja Universal McCann-a u DoubleClick galeriji za film 2012.

Upadate: Nitendo je uradio nešto slično ranije, hvala Nixa

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Andrija says:

    Odlican tekst

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!