Facebook “Like” flash banneri

Svedoci smo da je Facebook fenomen ušao u sve pore naših života. I da je plavo beli kvadratić sa f na sve strane. Ovih nekoliko fotografija su nastale sve u krugu od pedesetak metara u centru Beograda. Verujem da je vrlo slično i na drugim mestima.

Facebook iskace iz pašteta

Nikon like oglas

Inače tema za tekst su novi flash baneri koje sam od skoro počeo da viđam na domaćem internetu, dobro de na slovenačkom prvo. Flash banner oglasi sa ubačenim Facebook like dugmetom. Dok klik na površinu banera vodi na sajt kampanje. Klik na “Like” ne vodi nigde već “samo” na vašem wall-u objavljuje da ste lajkovali određenu stranicu. Dosta interesantno rešenje.

Škoda Yeti Greenline like oglas

Evo i još jednog aktuelnog primera flash banera sa ubačenim like dugmetom.

(klik na sliku je otvara u pravoj veličini)

Stvarno bih voleo da vidim rezultate ovakvih banner rešenja, tj da li stvarno dolazi do znatnog povećanja broja lajkera na promovisanim stranicama.

Ako nekoga interesuje kako se implementira Facebook like button u Flash bannere, poprilično detaljno(čitaj komplikovano) uputstvo može pronaći na ByHook stranicama. Takođe ovo nije jedini način za implementaciju Facebook social plugina.

Voleo bih da čujem vaša iskustva, da li bi uopšte narušili izgled banera dodavajući Facebook like dugme? I da li mislite da se isplati ovakvo oglašavanje Facebook fan stranica?

 

3 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

 1. Zoran says:

  Naravno da se ne isplati. CPC na ovim sajtovima je mnoooogoo skuplji od oscial ads na facebooku. Ali svejedno, ako je display ono što je potrebno u kmapanji, dodavanje Like oznake je samo plus, ne može da naškodi… smao ga treba dobro uklopiti u dizajn banera…

 2. Ne znam kako prolaze te kampanje sa Facebook Like dugmetom ugrađenim u flash banere ali znam da sam generalno gledano alergičan na iste.

  Nikada na njih ne klikćem, niti ću! A Zašto? Vrlo jednostavno, ne vidim na koji će me link odvesti klik na flash baner i to mi se ne dopada, END OF THE STORY!

  Možda sam ja paraonoik po prirodi posla ali znam gomilu ljudi koji slično ili isto razmišljaju…

 3. Ivan Dimitrijevic says: (Author)

  @Zoran
  Jasno je da cilj baner kampanje nikada nece biti da prikupi samo “lajkere”.

  @Spale
  Ima dosta ljudi, cak i do 15% na globalnom nivou, nikad ne klikcu na banere. Mozda nisi kliknuo na oglas ali si ga video. Kao sto si i na TV video reklamu za prasak za ves, ali ga nisi kupio 😉

  Ali ako je cilj samo prikupiti klikove, tj dovesti ljude na sajt, koristi se nesto drugo a ne display banner oglasavanje. Previse je usko gledati dsiplay baner kampanju samo kroz broj klikova/lajkova. Posto su efekti mnogo mnogo veci.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!